Sedinta de tranzactionare de ieri a Bursei de Valori Bucuresti a consemnat o crestere medie de 3,15 la suta pentru segmentul SIF. Cele cinci Societati de Investitii Financiare au avut un rulaj de peste 5,4 milioane de actiuni, valoarea celor 1,5 mii
Sedinta de tranzactionare de ieri a Bursei de Valori Bucuresti a consemnat o crestere medie de 3,15 la suta pentru segmentul SIF. Cele cinci Societati de Investitii Financiare au avut un rulaj de peste 5,4 milioane de actiuni, valoarea celor 1,5 mii de tranzactii fiind de 13 milioane de lei noi (37 la suta din totalul pietei). Cea mai buna evolutie a avut-o SIF 4 Muntenia, care a realizat o crestere a cotatiei de 3,55 la suta, inchizand sedinta la pretul de 1,7500 lei noi.
La polul opus, cea mai mica crestere a fost inregistrata de actiunile SIF 3 Transilvania (2,61 la suta), care au inchis la o cotatie de 2,36 lei.
SIF-urile vin dupa o saptamana in care au scazut considerabil.
In segmentul SIF, vanzatorii s-au facut mai vizibili, aici scaderea s-a mentinut si in cea de-a doua jumatate a saptamanii, astfel ca cele cinci titluri au acumulat deprecieri de 4,5% pana la aproape 6%, apreciaza analistii de la Prime Transaction. Avand in vedere evolutia din ultimul an a SIF-urilor, se poate aprecia evolutia din aceasta saptamana ca o corectie prelungita.
Cel mai mult a scazut cursul SIF Transilvania (SIF 3), cu 5,8%, la 2,26 RON/actiune, iar cel mai tranzactionat a fost SIF Oltenia (SIF 5), cu un volum valoric de 18,3 milioane RON.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.