Nici macar ploaia torentiala cazuta in cursul zilei de marti nu a diminuat entuziasmul scolii de samba Portela, ultima inscrisa in concurs, ale carei culori predominante au fost alb si albastru. Dansul si tema muzicala alese, "Formarea poporului braz
Nici macar ploaia torentiala cazuta in cursul zilei de marti nu a diminuat entuziasmul scolii de samba Portela, ultima inscrisa in concurs, ale carei culori predominante au fost alb si albastru. Dansul si tema muzicala alese, "Formarea poporului brazilian", au lasat efectiv publicul cu gura cascata la capatul unui maraton care a durat nu mai putin de zece ore.
Pe unul din carele alegorice s-a aflat si celebrul producator muzical american Quincy Jones care a declarat ca s-a simtit "incredibil". "Samba este fantastica. Vreau sa cumpar inregistrarea integrala a acestui carnaval", a precizat Jones la sfarsitul paradei, adaugand ca aceasta este cea de-a doua participare a sa la carnavalul brazilian. Printre spectatori s-a numarat si rapperul american Sean Combs, cunoscut si drept Puff Daddy sau P. Diddy. Anul acesta, pe strazile din Rio de Janeiro s-au aflat nu mai putin de 1,5 milioane de participati la cel mai spectaculos carnaval de pe planeta. Autoritatile braziliene au precizat ca, in cele patru zile de feerie, la Rio s-au aflat aproximativ 700.000 de turisti straini, care au cheltuit nu mai putin de 500 de milioane de dolari. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.