Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, i-a primit marti seara intr-o audienta pe actionarii de la FC Dinamo, printre care si demisionarul Ioan Becali, cerandu-le acestora sa readuca stabilitatea si ordinea la clubul de fotbal. Potrivit
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, i-a primit marti seara intr-o audienta pe actionarii de la FC Dinamo, printre care si demisionarul Ioan Becali, cerandu-le acestora sa readuca stabilitatea si ordinea la clubul de fotbal. Potrivit unui comunicat al Serviciului de Comunicare Publica din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Blaga a solicitat actionarilor FC Dinamo sa faca demersurile necesare pentru realizarea unui audit profesionist al clubului. Potrivit lui Blaga, in lipsa unui astfel de audit nu poate fi luata nici o decizie manageriala in privinta viitorului clubului de fotbal. MAI considera ca acest audit ar trebui sa clarifice mai ales doua probleme: datoriile FC Dinamo si patrimoniul clubului de fotbal, aspecte care nu sunt suficient de bine cunoscute nici macar de catre actionari. De asemenea, MAI doreste sa se edifice in ceea ce priveste structura actuala a actionariatului FC Dinamo, pentru a sti cine sunt partenerii de dialog ai Clubului Sportiv Dinamo, care constituie o structura a ministerului. Un alt punct al discutiilor purtate intre conducerea MAI si conducerea FC Dinamo a avut ca obiect achitarea datoriilor catre stat, Blaga apreciind ca acest element este indispensabil si reprezinta un punct esential in reforma viitoare a clubului de fotbal. Blaga a aratat ca, prin discutiile de marti seara, MAI si-a exercitat responsabilitatile care ii revin in ceea ce priveste marca "Dinamo" si gestionarea eficienta a bazei sportive, ambele aflate in proprietatea ministerului. "Nu ne este indiferent ce se intampla cu echipa de fotbal, care are o semnificatie deosebita pentru cei peste 100.000 de angajati ai MAI, precum si pentru cei care au lucrat in aceasta institutie si pentru familiile acestora", a spus Blaga. Ministrul a aratat, de asemenea, ca, indiferent de contributia financiara, nici un actionar nu are dreptul sa faca orice doreste la Dinamo. "Banii nu iti dau dreptul de a-ti bate joc de marca acestui club, care este deosebit de importanta pentru foarte multi romani", a apreciat Blaga.
Conducerea MAI si conducerea FC Dinamo se vor intalni din nou dupa realizarea auditului solicitat de catre Blaga.
De la aceasta noua intrevedere va lipsi, aproape sigur, Ioan Becali, care ar putea sa-si primeasca in aceasta saptamana suma investita la FC Dinamo, conditie pusa de fostul impresar pentru a renunta la functia de presedintele executiv. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.