Victor Piturca, selectionerul Romaniei, a inceput partida contra Sloveniei cu o formula de echipa in care s-a regasit majoritatea titularilor din partidele de la finalul campaniei pentru Mondiale: Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Ov. Petre, D. Mu
Victor Piturca, selectionerul Romaniei, a inceput partida contra Sloveniei cu o formula de echipa in care s-a regasit majoritatea titularilor din partidele de la finalul campaniei pentru Mondiale: Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Ov. Petre, D. Munteanu - Fl. Petre, Cocis, D. Niculae - Mazilu. In fata unui adversar modest, departe de echipa ce ne-a invins la barajul din 2001, romanii s-au impus mult mai lejer decat o arata scorul final de 2-0. Cocis si Rat au fost cei mai buni jucatori ai romanilor, biciuind flancurile adversarilor si trimitand centrari foarte periculoase pentru Mazilu. In urma unei astfel de faze, atacantul Sportului Studentesc a marcat primul sau gol pentru Nationala, reluand din aer o pasa excelenta venita de la Rat, dupa ce mai devreme ratase singur cu portarul, la o balbaiala a fundasilor sloveni. Cea de-a doua reusita a fost un autogol semnat A. Pecnik, care a reluat in propria poarta o centrare a aceluiasi Rat. Dominarea romanilor a fost punctata printr-o posesie prelungita in prima parte a jocului, dar si prin verticalizarile permanente. Dupa inscrierea celui de-al doilea gol, romanii au preferat sa se retraga, doar imprecizia adversarilor pastrand tabela nemodificata pana la finalul partidei. Cea mai importanta schimbare a lui Piturca a fost inlocuirea lui Lobont cu D. Coman (minutul 46), portarul Rapidului avand o interventie salutara la o deviere nefericita a lui Cocis. Alte schimbari: Patrascu in locul lui D. Munteanu (74), Oprita in locul lui Fl. Petre (minutul 74), Radoi in locul lui Ov. Petre (minutul 83), T. Balan in locul lui Mazilu (minutul 85), Iencsi in locul lui Chivu (minutul 87), Val. Badoi in locul lui Contra (minutul 87). Dincolo de toate acestea, Romania nu a reusit nici de aceasta data sa practice un joc foarte rapid, doar evolutia submediocra a slovenilor fiind un motiv de satisfactie in perspectiva preliminariilor pentru Euro 2008. Axul central al apararii, format din Chivu si Tamas, a dat din nou satisfactie, insa problemele apar pe partea dreapta, acolo unde Contra pare in permanenta atras de mirajul ofensivei. De asemenea, dependenta de un jucator ca Dorinel Munteanu, cel care s-a dovedit decisiv contra Armeniei, are darul de a-i pune serioase probleme lui Piturca, mai ales ca Patrascu sau Radoi nu creeaza o concurenta prea puternica pentru veteranul Romaniei. In ofensiva, Ionut Mazilu pare a fi titular cert in viziunea selectionerului, mai ales ca golgeterul Sportului incepe sa dea satisfactie si pe tabela de marcaj. In alta ordine de idei, vestile bune vin de la tineret, acolo unde Nationala condusa de Florin Marin a invins la Atena, scor 2-0, reprezentativa Greciei. Golurile romanilor au fost marcate de Florescu, din penalty, si Nicolita. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.