Un punct de prima colectare a pestelui marin va fi construit la Midia, conform recomandarilor europene. Decizia a fost luata in urma unei discutii ce a avut loc la Constanta, in cadrul unei sedinte intre oficialii europeni si cei ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA).

NEINTERESATI. Responsabilii romani au fost serios ""urecheati"", pentru ca nu au implementat mare parte din cerintele impuse de UE. Astfel, daca romanii au raportat succese pe ramura in domeniul pescuitului de apa dulce, europenii s-au aratat neinteresati de aspect, aratand ca in UE se pescuieste industrial numai la mare. Este dovada ca responsabilii ANPA mint atunci cand afirma ca trebuie sa dea explicatii in fie-care saptamana la Bruxelles cu privire la mentinerea contractelor de concesiune a activitatii de valorificare a resursei piscicole din Delta Dunarii.
Oficialii UE au criticat lentoarea cu care pescuitul la mare este reformat in Romania. Principala acuza care ni se aduce este aceea ca tara noastra nu detine cu zece luni inainte de data aderarii nici un punct de prima colectare a pestelui marin. In plus, aceasta activitate, una foarte importanta in UE, nu este deloc organizata in tara noastra. (Alexandru Nastase)