Trei pretinse maicute au fost amendate ieri pentru tulburarea linistii publice, dupa ce au incercat sa tulbure serviciul religios tinut la Catedrala Patriarhala, de ziua Patriarhului Teoctist, Patriarhia sustinand ca in incident ar fi fost implicat s
Trei pretinse maicute au fost amendate ieri pentru tulburarea linistii publice, dupa ce au incercat sa tulbure serviciul religios tinut la Catedrala Patriarhala, de ziua Patriarhului Teoctist, Patriarhia sustinand ca in incident ar fi fost implicat si un fotograf de la Romania Libera.
Jandarmii le-au dus pe cele trei femei la Sectia 14 jandarmi, unde le-au amendat pentru tulburarea ordinii publice. Doua dintre femei au mai avut in trecut probleme cu respectarea legii, la un moment dat una fiind data in urmarire generala, iar alta in urmarire locala, a precizat Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti.
"S-a incercat umbrirea evenimentului"
Inaintea inceperii slujbei Sfintei Liturghii din Catedrala Patriarhala, un barbat care a declarat ca este fotograf al cotidianului Romania Libera si trei femei - pretinse calugarite, care venisera cu acelasi autoturism ca fotograful - au inceput sa tipe, incerand sa provoace fortele de ordine, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Costel Stoica, citat de Mediafax. "Tentativa de provocare si tulburare a serviciului religios a esuat datorita celor care asigura ordinea pe Dealul Patriarhiei. Incidentul este cu atat mai regretabil, cu cat pune sub semnul intrebarii pe de o parte deontologia profesionala a respectivului jurnalist, iar pe de alta parte tendinta editoriala a cotidianului Romania Libera", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei romane. "Stiau ca astazi este o anume sarbatoare. S-a incercat umbrirea acestui eveniment", a mai spus parintele Stoica.
Bogdan Ficeac acuza Patriarhia de razbunare
Redactorul-sef al cotidianului Romania Libera, Bogdan Ficeac, a declarat ieri ca nu stie de ce Patriarhia Romana a afirmat, in comunicatul trimis, ca fotograful publicatiei a incercat sa tulbure serviciul religios.
Ficeac a precizat ca fotograful Silviu Ciobanu a facut, marti dimineata, fotografii in timpul slujbei in Catedrala Patriarhala, impreuna cu "un alt coleg", de la o alta institutie de presa, timp in care nimeni nu le-a interzis nimic. Potrivit lui Ficeac, intre timp, afara avea loc o busculada in jurul maicutelor de la Vladimiresti, iar fotoreporterul Romaniei Libere a iesit sa fotografieze. "Bodyguarzii i-au spus sa nu mai faca fotografii, iar maicutele au fost duse inauntru", a adaugat el. Redactorul-sef de la Romania Libera pune reactia Patriarhiei Romane pe seama faptului ca publicatia a scris despre scandalul cu Mitropolia Ardealului, in conditiile in care oricum - a precizat Ficeac - si alte ziare au tratat acest subiect. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.