Celebra panza a lui Van Gogh "L'Arlesienne, Madame Ginoux" se afla printre lucrarile care vor fi supuse licitatiei organizate de Casa Christie's din New York, la inceputul lunii mai. Potrivit site-ului casei amintite, tabloul, unul dintre cele mai
Celebra panza a lui Van Gogh "L'Arlesienne, Madame Ginoux" se afla printre lucrarile care vor fi supuse licitatiei organizate de Casa Christie's din New York, la inceputul lunii mai. Potrivit site-ului casei amintite, tabloul, unul dintre cele mai importante dintr-o serie de cinci pe care pictorul olandez l-a creat in februarie 1890, ca un omagiu adus prietenului sau Paul Gauguin, este evaluat la pretul de 40 de milioane de dolari. Uleiul este un portret al proprietarei localului Cafe de la Gare, din Arles, Marie Ginoux, locul unde Van Gogh si Gauguin au locuit pentru o scurta perioada. Pictura va fi scoasa la licitatie de Arta Moderna si Impresionista, ce va fi organizata la Centrul Rokefeller din New York, pe 2 mai. Aceasta provine din colectia familiei Bakwin si a fost pictat dupa o schita a lui Gauguin, cu sase luni inainte de sinuciderea artistului, cat timp Van Gogh se afla in azilul St. Paul-de-Mausole in Saint-Rémy din - Provence, dupa episodul in care pictorul si-a taiat o ureche. "Este o sinteza a arlesienelor, daca vrei. Interpreteaza aceasta lucrare ca un rezumat al lunilor pe care le-am petrecut impreuna", ii scria Van Gogh, prietenului sau Gauguin, in 1890.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.