Radicalii maghiari si-au propus sa il ajute pe Traian Basescu sa se informeze mai bine. Liderii Uniunii Civice Maghiare Sfantu Gheorghe au decis sa ii trimita prin posta toate modelele de statut de autonomie care exista in Europa. Scopul declarat est
Radicalii maghiari si-au propus sa il ajute pe Traian Basescu sa se informeze mai bine. Liderii Uniunii Civice Maghiare Sfantu Gheorghe au decis sa ii trimita prin posta toate modelele de statut de autonomie care exista in Europa. Scopul declarat este acela ca, odata informat, lui Traian Basescu sa ii fie mai usor sa isi respecte promisiunea facuta in fata Consiliului Europei. Intrebat de un parlamentar european care este opinia sa in legatura cu acordarea autonomiei culturale pentru minoritati, Basescu a raspuns ca gaseste un model de o astfel de legislatie in alte tari. Prin urmare, presedintele UCM, Gazda Zoltan, a declarat, ieri, ca ii va trimite presedintelui toate modelele de statut de autonomie care functioneaza in diferite tari ale Europei.
"De asemenea, sustinem in continuare ca maghiarii din Tinutul Secuiesc nu de o autonomie culturala golita au nevoie, ci de autonomie teritoriala", a adaugat liderul UCM.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.