Termica Vaslui disponibilizeaza, incepand cu 1 februarie, 30 de angajati reprezentand o zecime din personal, astfel incat sa poata reduce cheltuielile, aceasta fiind singura solutie gasita de societate pentru a putea rezista financiar si a asigura ca
Termica Vaslui disponibilizeaza, incepand cu 1 februarie, 30 de angajati reprezentand o zecime din personal, astfel incat sa poata reduce cheltuielile, aceasta fiind singura solutie gasita de societate pentru a putea rezista financiar si a asigura caldura in municipiu pana la sfarsitul iernii. Trimiterea in somaj a zece la suta din personal, incepand cu 1 februarie, s-a facut cu acordul Consiliului Local (CL) Vaslui, actionarul unic de la societate, precum si cu acordul sindicatului unitatii. De altfel, decizia CL Vaslui, de introducere a SC Termica SA Vaslui intr-un plan de restructurare, a fost aprobata si de Guvern, printr-o hotarare publicata in Monitorul Oficial la mijlocul lunii ianuarie. "Prin acest program de restructurare, s-au prevazut concedieri colective din toate sectoarele unitatii, de la cel financiar pana la cel de productie. S-a asteptat pana acum deoarece am crezut ca vom putea rezista. Din pacate, nu mai aveam bani pentru salarii si am fost nevoiti sa facem acest pas pentru a putea incheia cu bine acest sezon rece", a declarat Gabriel Chirila, directorul adjunct al SC Termica SA Vaslui. Masura luata de catre societate este doar primul rezultat al aplicarii planului de restructurare, alte cateva zeci de persoane urmand sa intre in somaj pana la sfarsitul anului. Cei disponibilizati vor primi salarii compensatorii timp de doi ani, la care se adauga pentru inca 12 luni ajutorul de somaj.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.