Senatorul PRM de Cluj Gheorghe Funar sustine ca Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara poarta tratative cu firma Polus, la care este actionar si Paszkany Arpad (foto), patronul CFR Cluj, pentru o bucata de teren in suprafata de 35 d
Senatorul PRM de Cluj Gheorghe Funar sustine ca Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara poarta tratative cu firma Polus, la care este actionar si Paszkany Arpad (foto), patronul CFR Cluj, pentru o bucata de teren in suprafata de 35 de hectare.
In acest moment terenul a revenit, in urma unei hotarari judecatoresti a Tribunalului Arges, universitatii, care, potrivit spuselor lui Funar, ar negocia vanzarea inapoi catre Polus. Terenul, numit si Sapca Verde, a fost scos din administrarea USAMV in 1999, printr-un ordin al prefectului Clujului de la acel moment, Alexandru Farcas, si trecuta in proprietatea unei societati, pentru ca apoi sa fie vandut catre Polus. NEGOCIERI. Rectorul USAMV, Liviu Marghitas, a declarat ieri ca, intr-adevar, Senatul poarta negocieri cu reprezentantii Polus, dar ca pana acum nu s-a stabilit nimic, iar discutiile ar putea sa dureze inca o luna pentru a se cadea de acord asupra unei solutii cat mai bune. Funar insa avanseaza ideea ca cele doua parti au cazut la pace pentru suma de opt milioane de euro, in vreme ce terenul ar valora cel putin 35 de milioane. Astfel ca senatorul a sesizat Departamentul National Anticoruptie in legatura cu posibilitatea ca statul roman sa fie prejudiciat cu 27 de milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.