Guvernul slovac a aprobat vanzarea a doua dintre cele mai mari aeroporturi nationale unui grup de firme condus de operatorul aeroportuar austriac Flughafen Wien, transmite Mediafax. Consortiul, care mai include si Raiffeisen ZentralBank si fondul slo
Guvernul slovac a aprobat vanzarea a doua dintre cele mai mari aeroporturi nationale unui grup de firme condus de operatorul aeroportuar austriac Flughafen Wien, transmite Mediafax. Consortiul, care mai include si Raiffeisen ZentralBank si fondul slovac de investitii Penta, a castigat o licitatie pentru preluarea a 66% din actiunile aeroporturilor din Bratislava si din orasul Kosice. Statul va controla in continuare 34% din capitalul fiecaruia dintre aeroporturi. Grupul, numit TwoOne, a oferit 369,4 milioane de dolari si s-a angajat sa mai investeasca 8,28 miliarde de coroane. "Aeroportul din Bratislava va avea mai multe destinatii, mai multe zboruri si mai multi pasageri. Dezvoltarea aeroporturilor va insemna si dezvoltarea regiunilor", a declarat Herbert Kaufmann, purtatorul de cuvant al Flughafen Wien.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.