Extinderea la nivel local si deschiderea de birouri in Bulgaria, Ucraina si Croatia, precum si sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare reprezinta prioritatile din acest an ale Siveco Romania, furnizor de aplicatii software destinate mediului d

Extinderea la nivel local si deschiderea de birouri in Bulgaria, Ucraina si Croatia, precum si sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare reprezinta prioritatile din acest an ale Siveco Romania, furnizor de aplicatii software destinate mediului de afaceri. Finantarea proiectelor va fi asigurata prin infuzia de capital operata de fondurile Polish Enterprise Investors si Intel Capital, actionari ai companiei.
"Potrivit acordului de incheiat cu cele doua fonduri, banii proveniti din infuzia de capital, peste 12 milioane de dolari, vor intra in companiei incepand cu acest an. Fondurile atrase vor sustine extinderea la nivel local si extern. Siveco vrea sa isi consolideze prezenta pe piata romaneasca prin achizitia unor firme de profil, fiind initiate discutii cu actionarii a cinci companii", a declarat, marti, directorul general al Siveco Romania, Irina Socol.
Ea a adaugat ca, pana la finele acestui an, cel putin o companie locala va fi achizitionata de catre Siveco Romania, suma necesara acestei operatiuni fiind prevazuta in bugetul de venituri si cheltuieli al companiei. "Siveco va participa in aceste state la mai multe licitatii internationale si, in cazul unui succes, sustinerea proiectelor va fi posibila fie prin infiintarea unor reprezentante, fie preluarea unor jucatori locali. Discutiile cu reprezentantii a 3-4 companii din fiecare stat au fost deja demarate", a afirmat Socol.

Sustinere puternica a activitatii de cercetare-dezvoltare

Ea a adaugat ca, in urmatoarele 18 luni, activitatea de cercetare-dezvoltare va fi sustinuta prin fonduri in valoare de 6-8 milioane de dolari. "Credem ca numai prin investitii in activitatea de cercetare-dezvoltare si in perfectionarea profesionala a salariatilor o companie, si in special una axata pe aplicatii software, poate rezista pe piata IT. Noi apreciem ca outsourcing-ul este o activitate paguboasa si fara perspectiva in urmatorii ani", a mai spus Socol.
Siveco Romania a fost infiintata in anul 1992 de catre actionari romani, printre care si Irina Socol.
In anul 2003, actionar majoritar a devenit compania olandeza Siveco Netherlands BV. In luna iulie 2005, fondurile de investitii Polish Enterprise Investors si Intel Capital, acesta din urma parte a companiei americane Intel Corporation, au achizitionat impreuna 32,5% din actiunile Siveco pentru suma de 12 milioane de dolari.
Anterior, Siveco Netherlands BV detinea 62,9% din actiunile societatii, ceilalti actionari fiind Irina Socol - 16,4%, Siveco Romania - 5%, Mihai Radasanu - 11,4% si Gabriel Ilia - 4,1%.
La nivelul anului 2005, potrivit datelor societatii, Siveco Romania a raportat o cifra de afaceri de 37,6 milioane de dolari, dintre care 66% provine de la clienti interni, iar diferenta de la companii externe. In portofoliul de clienti, segmentul privat detine o pondere de 60% din total.

Tinta pe acest an: 120 de clienti noi

"Ne-am bugetat pentru 2006 o crestere a cifrei de afaceri de 20%, adica peste 45 milioane de dolari. De asemenea, vrem sa atragem peste 120 de noi clienti companii interne", a afirmat Socol. Ea a mai spus ca, in prezent, actionarii companiei impreuna cu mai multe societati de consultanta straine elaboreaza strategia de dezvoltare a Siveco Romania pentru intervalul 2006-2010. Siveco are peste 450 de angajati si, potrivit lui Socol, cel putin alti 200 se vor adauga personalului companiei in cursul acestui an. Mai mult de 80% dintre angajatii societatii sunt angrenati in activitati de cercetare-dezvoltare.

Obiective indeplinite in 2005

Siveco Romania si-a atins obiectivele stabilite pentru anul trecut: cresterea cifrei de afaceri cu 50%, consolidarea pozitiei pe piata locala de IT si construirea premizelor pentru a deveni un lider regional, extinderea relatiilor de parteneriat, imbunatatirea modelului de business, consolidarea reputatiei si notorietatii nationale si internationale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.