La inceputul lunii ianuarie, rezervele valutare ale BNR se situau la nivelul a 17.266,2 milioane euro, transmite un comunicat al bancii centrale. Cresterea de 471,5 milioane euro inregistrata in luna ianuarie 2006 a fost rezultatul urmatoarelor opera
La inceputul lunii ianuarie, rezervele valutare ale BNR se situau la nivelul a 17.266,2 milioane euro, transmite un comunicat al bancii centrale. Cresterea de 471,5 milioane euro inregistrata in luna ianuarie 2006 a fost rezultatul urmatoarelor operatiuni: intrari de 912,9 milioane euro, reprezentand venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta din rezerva statului si altele si iesiri de 441,4 milioane euro reprezentand plati, rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, comisioane bancare si altele. Rezerva de aur s-a mentinut la 104,8 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 1.586,8 milioane euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale Bancii Nationale a Romaniei (valute plus aur) sa se situeze la peste 18,85 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.