Grupul petrolier Royal Dutch Shell a inregistrat, in 2005, beneficii record pentru o intreprindere britanica - 25,3 miliarde de dolari, in ciuda unei diminuari a productiei zilnice cu 6,7 la suta. Concret, cifra de afaceri a grupului a atins 306,7 m
Grupul petrolier Royal Dutch Shell a inregistrat, in 2005, beneficii record pentru o intreprindere britanica - 25,3 miliarde de dolari, in ciuda unei diminuari a productiei zilnice cu 6,7 la suta. Concret, cifra de afaceri a grupului a atins 306,7 miliarde de dolari, fara impozite, ceea ce a insemnat o crestere a beneficiilor de 37 la suta. Sursa a fost spirala pretului barilului de titei, care in august ajunsese pana la 70,85 dolari. Anuntul referitor la beneficiile record ale Shell a declansat un val de critici din partea sindicatelor, asociatiilor caritative si a patronatului, care au reprosat practicarea preturilor extrem de ridicate la energie, cu efect nefast pentru consumul menajer si industriasii britanici.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.