Asociatia Profesorilor de Limba Engleza din Bucuresti (BETA) organizeaza anul acesta primul festival international de teatru in limba engleza pentru tineret gazduit vreodata de tara noastra.
Infiintata in 1990, asociatia organizeaza in fiecar
Asociatia Profesorilor de Limba Engleza din Bucuresti (BETA) organizeaza anul acesta primul festival international de teatru in limba engleza pentru tineret gazduit vreodata de tara noastra.
Infiintata in 1990, asociatia organizeaza in fiecare an conferinte internationale, insa acum, in contextul integrarii europene si al demersurilor Romaniei de a-si construi si promova o buna imagine peste hotare, reprezentantii si-au propus sa ia o atitudine ferma, valorificand prin acest eveniment potentialul creativ si intelectual al tinerilor nostri. FESTIVAL. ""Shakespearea€™s Heritage"" sau ""Mostenirea shakesperiana"", asa cum se numeste festivalul ce va avea loc in perioada 28-29-30 aprilie 2006, are ca tema implinirea a 390 de ani de la moartea marelui dramaturg englez. La eveniment vor participa trupe de teatru de tineret (liceeni si studenti) din Romania, Cehia, Ungaria, Polonia, Belgia, Olanda si Marea Britanie, iar juriul va fi format din personalitati marcante ale culturii romane si engleze, printre invitati numarandu-se regizorul Gelu Colceag, Tamara Buciuceanu, George Mihaita, dramaturgul Paul Gotzee si, nu in ultimul rand, actorul Peter Oa€™Toole, in calitate de invitat de onoare. Evenimentul de anul acesta este prima manifestare ""teatrala"" internationala, chiar daca, de cinci ani incoace, Teatrul de Comedie, cu suportul directorului George Mihaita, a gazduit in fiecare stagiune unul sau doua spectacole organizate in totalitate de tinerii elevi. La 28 si la 29 aprilie vor fi sustinute spectacole, iar la 30 aprilie va avea loc festivitatea de premiere, plus un spectacol la Teatrul de Comedie, ""Doi tineri din Verona"", in interpretarea unor actori profesionisti, cu amendamentul ca anumite sectiuni vor fi modificate pentru interpretare in limba engleza. Juriul va acorda premii pentru cel mai bun spectacol, cel mai bun actor /actrita, cel mai bun actor si cea mai buna actrita in rol secundar si pentru cea mai buna regie. Festivalul se va incheia cu o parada de costume elizabetane, care va porni din Parcul Herastrau si va ajunge la Centrul Metropolitan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.