Indicele bursier european FTSE s-a depreciat ieri de la nivelul record din ultimii patru ani si jumatate consemnat anterior, influentat in sens negativ de scaderea cotatiei actiunilor companiilor petroliere, precum Royal Dutch Shell, transmite Mediaf
Indicele bursier european FTSE s-a depreciat ieri de la nivelul record din ultimii patru ani si jumatate consemnat anterior, influentat in sens negativ de scaderea cotatiei actiunilor companiilor petroliere, precum Royal Dutch Shell, transmite Mediafax. Actiunile Shell au pierdut 1,6% din valoare, rezultatele financiare aferente trimestrului patru fiind sub estimarile analistilor. Cotatia titlurilor grupurilor BP si Total a scazut de asemenea cu 0,9%. Prin contrast, compania rivala Exxon a raportat rezultate care au depasit asteptarile pietei. Un alt factor care a influentat negativ evolutia pietei a fost deprecierea cu 1,5% a actiunilor Deutsche Bank, unii dealeri fiind dezamagiti de nivelul dividendelor anuntate, desi profitul inainte de impozitare a fost conform cu previziunile analistilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.