Parlamentarii PD s-au intalnit ieri cu reprezentanti ai grupului Partidului Popular European, in cadrul caruia democratii au statutul de observator. Presedintele PD, Emil Boc (foto), a declarat la acest seminar ca partidul sau a facut ""un pas im
Parlamentarii PD s-au intalnit ieri cu reprezentanti ai grupului Partidului Popular European, in cadrul caruia democratii au statutul de observator.

Presedintele PD, Emil Boc (foto), a declarat la acest seminar ca partidul sau a facut ""un pas important"" optand pentru afilierea la popularii europeni, fiind o decizie ""fireasca, ce a venit ca urmare a evolutiei PD dupa 2000"". Democratii nu s-au gandit insa sa ii invite si pe liberali la intalnire, macar ca o ocazie de a-i initia in tainele doctrinei populare, mai ales ca, dupa fuziunea cu PNL, noul partid ar trebui sa se afilieze, in viziunea PD, la PPE. Intrebat de presa de ce nu si-a invitat si colegii de Alianta, Boc a spus ca, deocamdata, ""colegii nostri liberali sunt membri ai Internationalei Liberale, iar noi suntem in acest moment cu statut de observator in PPE"". Europarlamentarul Doris Pack a declarat ca in PPE exista liberali, insa acestia impartasesc valorile comune ale popularilor: ""Exista mult liberalism in valorile noastre, dar nu avem o identitate liberala"". (Monica Iordache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.