Festival International de Lenjerie La Paris este in plina desfasurare Festivalul International de Lenjerie. Prima zi a manifestarilor a fost dedicata companiei Lou, ale carei creatii le puteti admira in aceasta fotografie. Vrabie adoptata d

Festival International de Lenjerie

La Paris este in plina desfasurare Festivalul International de Lenjerie. Prima zi a manifestarilor a fost dedicata companiei Lou, ale carei creatii le puteti admira in aceasta fotografie.

Vrabie adoptata de o pisica

O pisica din Brazilia a adoptat o vrabie care nu mai putea zbura. Chiquita a crescut pasarea ca si cum ar fi fost mama sa, mancand din aceeasi farfurie ca si zburatoarea. Mai mult, pisica se foloseste de noul sau ""pui"" pentru a prinde alte pasari.

Dulce - Oscar din ciocolata
Cofetarul Wolfgang Puck a realizat ministatuete Oscar din ciocolata. Delicatesele au fost servite la o conferinta de presa ce prilejuia plecarea ""surorilor"" catre Los Angeles, la bordul United Flight 23, avion cunoscut drept ""Oscar-1"".
Confuzie - Copil de 1 an, chemat in armata
Desi are 1 anisor si abia ce poate merge in picioare, Dima Verenitin a primit ordin de recrutare din partea Armatei ruse, relateaza cotidianul Izvestia, citat de AFP. Baietelul a ajuns in baza de date a comisiei de recrutare din Volgograd din cauza unei erori administrative. In mod normal, el ar fi trebuit sa primeasca ordinul de recrutare in jurul varstei de 16 ani. Bunica copilului, Liubov Galuskina, a declarat ca la inceput a luat ordinul in serios. ""Am vrut sa merg la centrul de recrutare cu Dima, insa a fost frig si el s-a imbolnavit"", a explicat aceasta. In cele din urma, si militarii si bunica
si-au dat seama de greseala, insa oamenii in uniforma nu au privit incidentul cu umor.
Ingeniozitate - Catea in calduri pentru cainele-paznic
O banda de hoti a ""momit"" cainele-paznic al unei fabrici pe care urma sa o jefuiasca folosindu-se de o femela in calduri. Potrivit cotidianului brazilian Zero Hora, in timp ce patrupedul era ""ocupat"", hotii au usurat casieria fabricii de produse pentru agricultura din Santa Maria in valoare de 10.000 de lire sterline. Prima care a observat furtul a fost secretara. Ea a declarat ca
Zulu se harjonea fericit cu o catea, uitand complet ""indatoririle"" de paznic.
Palat - Versailles de cartier
Un britanic a cheltuit 30.000 de lire sterline pentru a-si transforma apartamentul de doua camere intr-un palat, relateaza Rompres. Dennis Nelems, din Cleveleys, a construit o minireplica a Palatului Versailles, situat in apropierea Parisului. Barbatul a lucrat in fiecare zi, timp de sase ani, pentru a copia opera de arta baroca, ridicata la dorinta regelui francez Louis al XIV-lea, supranumit Regele Soare. Apartamentul este impodobit cu opere de arta lucrate in stilul lui Michelangelo, cu heruvimi si ingeri sculptati pe fiecare perete. De asemenea, el este ornat cu obiecte vechi, piloni, diverse sculpturi, candelabre, coronamente si tablouri in rame aurite.
Norvegia - ""Hotul"" matematician
O persoana a intrat prin efractie intr-o scoala din Norvegia, insa, spre surprinderea tuturor, nu a furat nimic. In schimb, a rezolvat cateva teste la matematica. Conducerea unitatii de invatamant din Klaebu a fost foarte fericita cand a observat ca nu lipseste nimic. La fel si profesorii de matematica, intrucat infractorula€¦ sau infractoarea a rezolvat foarte bine problemele.
SUA - Ziua Cartitei
In fiecare an, la 2 februarie, in Punxsutawney (Pennsylvania, SUA) se sarbatoreste Ziua Cartitei. Cu acest prilej, o cartita este scoasa la lumina, iar daca aceasta isi vede umbra, urmeaza alte sase saptamani de iarna. Daca nu, primavara trebuie sa apara. Legenda porneste de la un proverb scotian, potrivit caruia ""Daca de Ziua Luminii (2 februarie - n.r.) cerul este senin, vor fi doua ierni in an"".

Rubrica realizata de
Adriana V. Paduraru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.