Companiile General Motors si Peugeot au anuntat ieri ca au inceput sa lucreze la modele ce folosesc tehnologia hibrid, cu un consum redus de carburant. Astfel, General Motors (GM) va construi doua vehicule de teren hibride, Chevrolet Tahoe si GMC Yuk
Companiile General Motors si Peugeot au anuntat ieri ca au inceput sa lucreze la modele ce folosesc tehnologia hibrid, cu un consum redus de carburant. Astfel, General Motors (GM) va construi doua vehicule de teren hibride, Chevrolet Tahoe si GMC Yukon. In paralel, consortiumul Peugeot-Citroen a relevat ca se pregateste de investitii de mai multe sute de milioane de euro in vederea lansarii pana in 2010 a doua modele hibrid, Citroen C4 respectiv Peugeot 307, ce vor fi echpate cu un motor Diesel de 1,6 l, capabil sa functioneze si pe curent electric. Potrivit specialistilor, consumul mediu pentru aceste masini va fi de aproximativ 3,4 l la 100 de kilometri, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu aproape 50%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.