Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a respins ieri doua propuneri legislative initiate de PNL, repectiv PD, privitoare la modificarea legii Curtii Constitutionale gratie faptului ca liberalii si democratii din Comisie s-au calcat reciproc pe pici
Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a respins ieri doua propuneri legislative initiate de PNL, repectiv PD, privitoare la modificarea legii Curtii Constitutionale gratie faptului ca liberalii si democratii din Comisie s-au calcat reciproc pe picioare si au votat impotriva propriilor proiecte. Democratii lui Emil Boc au optat pentru respingerea proiectului PNL, initiat de Crin Antonescu si Cornel Stirbet, la solicitarile UDMR, PRM si PSD. Democratii si-au parasit colegii de Alianta si au plecat urechea la argumentele Opozitiei si Uniunii, care au invocat faptul ca documentul liberal este neconstitutional. "Colegii de Coalitie si Alianta - PD, PC si UDMR - au votat impotriva. Nu am discutat inca despre elaborarea unui proiect comun. Nu cred ca ministrul Bogdan Olteanu a aflat dar il vom instiinta", ne-a declarat Stirbet. In replica, la randul lor, liberalii au votat impotriva proiectului PD, initiat de Stelian Dutu. Suparati pe democrati, reprezentantii PNL au invocat acelasi argument care li s-a imputat - neconstitutionalitatea documentelui - si au facut front comun cu Opozitia. Lovitura de teatru insa: nici democratii nu au catadicsit sa isi sustina proiectul si, de parca argumentele lansate de PRM si PSD i-au convins, s-au abtinut cand a fost respinsa initiativa colegului Stelian Dutu. Dupa aceasta respingere amicala a proiectelor Aliantei, atat liberalii cat si democratii au cazut de comun acord, doar la nivel verbal, sa infaptuiasca pe viitor un document comun. "Ambele initiative puteau duce la blocarea activitatii Curtii Constitutionale, pentru ca, de regula, recuzarea trebuie judecata de un for superior. Propunerile legislative implicau perspective viclene, putand fi blocata, printr-o singura cerere, posibilitatea de solutionare a unei sesizari", a explicat multumit presedintele Comisiei juridice, Sergiu Andon. Potrivit secretarului general al PNL Dan Motreanu (foto) - semnatar al initiativei PNL - nici deputatii PNL si nici cei ai PD nu aveau mandat din partea partidelor sa voteze impotriva proiectelor legislative. "Cazul va fi dezbatut la prima sedinta a Aliantei pentru a vedea de ce s-a produs aceasta indisciplina", a precizat deputatul liberal Dan Motreanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.