Motto: ""Cum sunt ce-am fost, voi fi ce sant"" (Nichifor Crainic) Am inceput sa ma exprim in viata politica sub aceasta lozinca a Partidului Romania Mare. Nu-mi place sa o numesc slogan pentru ca nu vreau sa-i diminuez valoarea si importanta. In
Motto: ""Cum sunt ce-am fost, voi fi ce sant""
(Nichifor Crainic)

Am inceput sa ma exprim in viata politica sub aceasta lozinca a Partidului Romania Mare. Nu-mi place sa o numesc slogan pentru ca nu vreau sa-i diminuez valoarea si importanta. In pofida demonetizarii termenului, din variate motive, printre care cel mai important ar fi folosirea pana la satietate in imprejurari penibile, o lozinca ramane ceea ce este: sinteza unui gand si a unei directii.
Simpla hotie si inselaciune individuala au evoluat la noi asemeni unui cancer de nestavilit. Urmand legi oculte ale interesului s-au constituit grupuri, ramificatii si increngaturi. Este mafia, nu cea istoric siciliana, este mafia moderna a criminalitatii economico-financiare. Si nu se deosebesc cu nimic una de cealalta, termenul folosit ramanand cel mai propriu. Interesul imbogatirii peste masura, lipsa de scrupule in atingerea scopului ce poate merge pana la crima, legea tacerii care acopera tot au creat adevarata retea de tip mafiot, pericol real pentru tara.
Am pronuntat denuntator cuvantul ""mafie"", impreuna cu ceilalti colegi, de la tribuna Parlamentului, in presa, la televiziuni sau radio de nenumarate ori, totdeauna izbindu-ne de un zid de indiferenta si ostilitate, fiind - in cel mai bun caz - ridiculizati. Nimanui nu-i convenea sa recunoasca o ticalosie de care profita, chiar cu pretul sacrificarii intereselor unei natiuni intregi.
Cuvantul ""mafie"" a fost din nou rostit in aceasta saptamana cu autoritate prezidentiala. Dar si cu candoarea celui care in secolul al XXI-lea inventeaza roata. Ar trebui sa ne bucuram de recunoasterea unui adevar, chiar daca el a fost de mult rostit. Raman insa multe intrebari. De ce numai acum? De ce tocmai acum? Unde ati fost pana astazi cei care acum descoperiti roata si mafia? Ramane eterna povestea hotului care - in pericol de a fi gasit - striga ""prindeti hotul"", aratand spre altii. Este momentul repetarii ei?
Cancerul mafiei exista si trebuie extirpat. Nici in medicina si nici in viata sociala el nu se poate trata cu paliative.
Dar prima conditie a unei adevarate operatii este ca ea sa fie facuta de un chirurg sanatos. Nu poti sa tii intr-o mana bisturiul si sa-ti amputezi cealalta mana cuprinsa de cancerul mafiei. Ca la orice cancer, operatia trebuie sa aiba un caracter radical. Chirurgul nu poate opera numai cancerul ""lor"", lasand intact cancerul sau, care ramane o celula mortala pentru o natiune intreaga. Nu exista cancer bun sau rau, nu exista mafia ""lor"" si mafia ""altora"". Mafia, ca si cancerul, nu face distinctie, ambele sunt atotcuprinzatoare.
Chiar daca pentru unii roata si mafia se inventeaza numai acum, este bine ca ni se da dreptate. Am dovedit ca din randurile noastre am exclus orice samanta de coruptie inainte de a-si da rodul otravit si o vom face si in continuare. Putem si trebuie sa o facem si pentru tara.
Discursul prezidential care constata, cu titlu de noutate, o realitate de mult existenta m-a indemnat sa-mi amintesc de cati ani sunt alaturi de colegii mei sub lozica ""Jos mafia! Sus patria!"". Si sa-mi amintesc de ce spunea Rivarol: ""Cand ai dreptate cu 24 de ore inaintea celorlalti oameni, treci drept nebun timp de 24 de ore"". Ma bucur ca sunt alaturi de acesti ""frumosi nebuni"". Pentru ca avem dreptate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.