Seful grupului parlamentar liberal din Camera, Crin Antonescu (foto), si-a manifestat ieri nemultumirea referitoare la maniera in care presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, conduce partidul si a apreciat ca o fuziune cu PD inseamna "moartea PNL"
Seful grupului parlamentar liberal din Camera, Crin Antonescu (foto), si-a manifestat ieri nemultumirea referitoare la maniera in care presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, conduce partidul si a apreciat ca o fuziune cu PD inseamna "moartea PNL". El a lansat un apel catre toti liberalii pentru a lua o pozitie ferma impotriva fuziunii cu PD si a avertizat ca isi va da demisia din PNL daca proiectul va fi infaptuit. Liberalul a spus ca o fuziune PNL-PD ar transforma PNL intr-o anexa subordonata sefului statului, Traian Basescu. "Daca fuziunea ar avea loc in termenii propusi de PD, atunci noul partid ar deveni foarte curand un partid prezidential, un partid al lui Traian Basescu. Eu nu contest dreptul lui Basescu sa-si faca partid prezidential. Dar PNL nu are nici o obligatie sa devina asa ceva. PNL n-a fost si nu va fi niciodata partidul unei persoane, fie aceea si presedintele Romaniei, chiar daca a contribuit substantial la alegerea lui Emil Constantinescu si decisiv la alegerea lui Traian Basescu", a comentat Antonescu.
Nemultumit de Tariceanu
El a batut moneda pe faptul ca o decizie referitoare la fuziune nu poate fi statuata decat in cadrul unui Congres Extraordinar si nu prin intermediul unor negocieri la varf intre Tariceanu si Emil Boc. "Nu accept ca soarta partidului sa fie decisa de aceiasi cinci, 10, 15 sau 50 de oameni care l-au adus in aceasta situatie. O eventuala decizie de fuziune nu poate fi luata decat de un Congres Extraordinar", a insistat Antonescu. "Nu sunt multumit de felul in care Tariceanu conduce PNL. Ar fi bine ca presedinele Tariceanu sa schimbe ceva in modul in care conduce partidul. Daca nu, un Congres Extraordinar ar trebui sa il valideze pe Tariceanu la conducerea PNL sau sa schimbe modul lui de conducere", a afirmat el.
Boc da zor
Tot ieri, liderul democratilor Emil Boc a pledat in favoarea fuziunii PNL-PD. "PD a apreciat ca este timpul sa se treaca de la vorbe la fapte in ceea ce priveste fuziunea, pentru ca s-a vorbit prea mult si s-a facut prea putin. Am apreciat ca este bine sa stabilim un interval de timp pentru a lua aceasta decizie. Problema trebuia transata. A tergiversa, a discuta la infinit, fara sa faci nimic concret mi se pare pierdere de timp. Lungirea acestui demers nu ne face bine nici unora, nici altora. Lumea s-a plictisit de tergiversari si observa ca suntem buni doar la vorbe, nu la fapte. Vrea ceva concret. Si atunci am spus sa discutam, sa incepem in februarie si sa finalizam in iulie. Daca nu se face fuziunea, sa stie fiecare partid ce decizie ia mai departe", a declarat Boc, citat de Mediafax.
El a prezentat o serie de argumente pro fuziune, printre acestea se numara si faptul ca PNL si PD au castigat alegerile impreuna si ca cele mai mari sanse de a castiga in continuare le au daca vor fi tot impreuna.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.