Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Inalt Prea Sfintitul Daniel, a anuntat recent ca osemintele tuturor mitropolitilor Moldovei trecuti la cele vesnice vor fi aduse in catedrala mitropolitana din Iasi. Ramasitele pamantesti vor fi depuse in locuri sp
Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Inalt Prea Sfintitul Daniel, a anuntat recent ca osemintele tuturor mitropolitilor Moldovei trecuti la cele vesnice vor fi aduse in catedrala mitropolitana din Iasi. Ramasitele pamantesti vor fi depuse in locuri special amenajate sub altarul bisericii amintite.

HOTARARE. Conform ziarului Lumina, IPS Mitropolit Daniel a declarat in cadrul Sfintei Liturghii savarsite de sarbatoarea Intampinarii Domnului: ""In demisolul Catedralei, sub altar, vor fi rezervate locuri pentru a fi depuse osemintele tuturor mitropolitilor Moldovei care se afla acum in diferite locuri, unele in Iasi, altele la Agapia, altele in alte parti, si este bine ca ei sa fie cinstiti nu numai separat, ci si laolalta, impreuna. Osemintele lor vor fi asezate sub altarul acestei sfinte catedrale, pentru a ne aduce aminte de ei, de vrednicia si slujirea lor - adesea in timpuri grele, cu multa jertfelnicie - de fiecare data, cand facem pomenirea mortilor si mai ales cu ocazia celor trei hramuri: al Sfantului Gheorghe, al Sfintei Cuvioase Parascheva si al Intampinarii Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos"".
Piatra de temelie a actualei Catedrale Mitropolitane din Iasi se datoreaza initiativei fostului Mitropolit Veniamin Costache.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.