Compania ceha CEZ va achita inca 15,4 milioane de euro fata de valoarea platita deja pentru preluarea societatii Electrica Oltenia, in urma aplicarii unui mecanism de ajustare a tranzactiei prevazut in contractul de privatizare, informeaza un comunic
Compania ceha CEZ va achita inca 15,4 milioane de euro fata de valoarea platita deja pentru preluarea societatii Electrica Oltenia, in urma aplicarii unui mecanism de ajustare a tranzactiei prevazut in contractul de privatizare, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului. Pretul incasat pentru pachetul de actiuni reprezentand 24,62% din capitalul social al distribuitorului de electricitate din zona Olteniei, vandut direct catre CEZ, va creste astfel la 62,8 milioane de euro. Grupul ceh a ajuns sa detina 51% din titlurile societatii in urma unei majorari de capital de 103,6 milioane de euro. "In contractul de privatizare a fost prevazut un mecanism de ajustare a pretului de cumparare care sa reflecte evolutia situatiei financiare a Electrica Oltenia la data finalizarii tranzactiei fata de data de referinta la care investitorul si-a pregatit oferta", se mai arata in comunicat.
Contractul de privatizare a fost semnat in luna aprilie a anului trecut, iar trecerea in proprietatea CEZ a Electrica Oltenia a avut loc la inceputul lunii octombrie 2005. Compania ceha este interesata si de preluarea Electrica Muntenia Sud, fiind unul dintre cei opt investitori care au depus o oferta angajanta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.