Directorul General al Regionalei CFR Bucuresti, Sorin Gavrilescu, a fost arestat ieri, pentru 29 de zile, sub acuzatia de abuz in serviciu.
Potrivit anchetatorilor, el a adus Societatii Nationale de Cai Ferate un prejudiciu de peste 1,7 milia
Directorul General al Regionalei CFR Bucuresti, Sorin Gavrilescu, a fost arestat ieri, pentru 29 de zile, sub acuzatia de abuz in serviciu.
Potrivit anchetatorilor, el a adus Societatii Nationale de Cai Ferate un prejudiciu de peste 1,7 miliarde de lei vechi. In acelasi dosar a fost incarcerat si administratorul firmei Top Fire SRL Bucuresti, Gabriel Curea. Organele de ancheta au stabilit ca, intre anii 2002 si 2004, directorul general al CFR Bucuresti si Societatea Nationala Transporturi Feroviare de Calatori au incheiat cu firma Top Fire SRL doua contracte de prestari servicii, privitoare la asigurarea protectiei contra incendiilor. Din cercetarile Politiei Transporturi Bucuresti reiese ca aceste contracte au fost incheiate pe baza analizei unor oferte de pret falsificate, ce apartineau mai multor societati-fantoma. Potrivit anchetatorilor, pe parcursul derularii unuia dintre contracte s-au intocmit mai multe procese-verbale de receptie provizorie falsificate, in baza carora CFR Bucuresti a achitat Top Fire SRL, fara receptia finala, suma de 1.703.798.000 de lei vechi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.