Agentia Domeniilor Statului (ADS) poate recupera doar o treime din creante intrucat sansele de castig in procesele aflate in desfasurare sunt reduse, iar o parte din firmele cu datorii au fost radiate, a declarat directorul general al ADS, Barna Tanc
Agentia Domeniilor Statului (ADS) poate recupera doar o treime din creante intrucat sansele de castig in procesele aflate in desfasurare sunt reduse, iar o parte din firmele cu datorii au fost radiate, a declarat directorul general al ADS, Barna Tanczos. "Avem sanse sa recuperam doar aproximativ 120 milioane de lei dintr-un total de circa 345 de milioane de lei", a afirmat seful ADS. Totodata, o mare parte din valoarea totala a datoriilor este reprezentata de sume pe care ADS trebuie sa le recupereze de societati cu care se afla in litigiu. ADS a trimis anul trecut 591 de somatii de plata pentru recuperarea a circa 200 milioane lei, fiind blocate conturile a 430 de societati. Valoarea sumelor incasate de ADS in aceste cazuri este insa foarte mica, doar 4 milioane de lei, ceea ce a determinat conducerea institutiei sa treaca la identificarea unor bunuri executabile. Chiar si in aceasta situatie, pentru un numar de 115 contracte sansele de recuperare a sumelor sunt reduse, deoarece este vorba de fime care s-au desfiintat sau asociatii ale salariatilor care nu au un patrimoniu propriu, a precizat Barna. Anul trecut, ADS a incasat 55,5 milioane de lei, dintre care 23,5 milioane lei reprezinta datorii acumulate in perioada 2000-2004. In acelasi timp, valoarea redeventelor incasate a fost de 38,2 milioane de lei. In ceea ce priveste situatia Insulei Mari a Brailei (IMB), directorul ADS a aratat ca institutia are de recuperat o suma de 30 milioane de lei de la firma TCE 3 Brazi, intrucat aceasta a folosit terenul, desi contractul de arendare a suprafetelor respective a fost reziliat incepand cu anul 2003. Pe de alta parte, insa, TCE 3 Brazi a platit in 2005 redevente de peste 4 milioane de lei, a mai afirmat Barna, care a adaugat ca sumele vor fi luate in calcul in momentul in care actiunile in instanta vor fi solutionate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.