Oficiul National de Renta Viagera Agricola - infiintat in cadrul Agentiei Domeniilor Statului (ADS) - a aprobat 35 de dosare pentru acordarea rentei viagere agricole, alte sute de documentatii fiind in prezent in analiza, a declarat ieri, intr-o conf
Oficiul National de Renta Viagera Agricola - infiintat in cadrul Agentiei Domeniilor Statului (ADS) - a aprobat 35 de dosare pentru acordarea rentei viagere agricole, alte sute de documentatii fiind in prezent in analiza, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, directorul general al ADS, Barna Tanczos. Media suprafetelor pentru care s-a solicitat pana in prezent plata rentei viagere este de sapte ha.
Directorul general al ADS a precizat ca, in cazul in care scopul acestei legi - de comasare a terenurilor agricole pentru constituirea de ferme - nu va fi atins, va propune modificarea legii.
"Acest lucru va fi posibil numai dupa ce vom face o analiza clara a dosarelor aprobate, in acest an, pentru a sti exact ce s-a vandut si cui s-a vandut, deoarece interesul nostru este ca prin vanzarea sau arendarea acestor terenuri sa poata fi comasate in vederea crearii unor ferme viabile de dimensiuni medii, in jurul valorii de 25-50 ha", a spus Barna Tanczos, citat de Rompres. Potrivit estimarilor ministrului de resort, in 2006 se asteapta comasarea a circa 250.000 hectare.
Renta viagera poate fi acordata numai persoanelor de peste 62 de ani, care detin terenuri agricole si vor sa le vanda sau inchirieze. Cei dintai vor primi 100 de euro/hectar/an pana la sfarsitul vietii, iar cei care vor sa le arendeze - 50 de euro/ha/an pana la sfarsitul vietii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.