Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, atrage atentia democratilor ca un termen pentru fuziune "nu se poate stabili printr-o decizie unilaterala", iar problemele afilierii noului partid ar trebui sa fie ultimul punct de negociere. "Ma bucura ca,
Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, atrage atentia democratilor ca un termen pentru fuziune "nu se poate stabili printr-o decizie unilaterala", iar problemele afilierii noului partid ar trebui sa fie ultimul punct de negociere. "Ma bucura ca, in sfarsit, dupa un an de lungi insistente din partea PNL, PD s-a urnit; dar acum, cand s-a urnit, a pornit un pic cam tare", a afirmat Tariceanu, ca raspuns la decizia PD de a stabili un calendar al fuziunii pana pe 15 iulie. El a confirmat ca a avut o discutie telefonica cu Emil Boc, insa a adaugat ca liberalii au stabilit termenul de 24 februarie pana la care filialele sa se pronunte asupra fuziunii. "Iar o asemenea decizie nu poate fi impusa de conducerea centrala", a accentuat Tariceanu.
In privinta doctrinei pe care urmeaza sa o aiba partidul rezultat din fuziunea PNL-PD, presedintele liberal a spus ca liderii celor doua formatiuni au convenit ca problema afilierii noului partid sa fie discutata la sfarsit. "Vad ca nu s-a respectat ceea ce am convenit. Ei au afisat deja intentia ca viitorul partid sa faca parte din miscarea populara, ceea ce nu va facilita decizia liberalilor in favoarea unei fuziuni", a afirmat Tariceanu. Presedintele PNL a mai spus ca, "daca PD ar fi avut la un moment dat o intentie serioasa, ar fi trebuit sa se gandeasca cand a parasit Partidul Socialistilor Europeni si sa nu se duca la Partidul Popular European". El a adaugat insa ca aceasta nu este deocamdata "o mare problema" deoarece PD nu este inca membru la PPE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.