Conform buletinului de conjunctura realizat de Institutul National de Statistica in luna ianuarie, pentru urmatoarele trei luni se estimeaza ca numarul de salariati va avea in continuare o tendinta de scadere (sold conjunctural -10%). Aceasta se va m
Conform buletinului de conjunctura realizat de Institutul National de Statistica in luna ianuarie, pentru urmatoarele trei luni se estimeaza ca numarul de salariati va avea in continuare o tendinta de scadere (sold conjunctural -10%). Aceasta se va manifesta in special la intreprinderile cu numar de angajati cuprins intre 250 si 499 (sold conjunctural -18%). Reducerea numarului de salariati in constructii (sold conjunctural -10%) va fi in urmatoarele trei luni mai putin intensa decat cea preconizata in luna decembrie 2005 (sold conjunctural -29%). Angajatorii din sectorul de comert cu amanuntul prognozeaza pentru urmatoarele 3 luni o tendinta de usoara crestere a numarului de salariati (sold conjunctural +9%). Cei intervievati din domeniul serviciilor au prognozat pentru urmatoarele 3 luni o tendinta de stabilitate a numarului de salariati (87% din opinii). Proportia alternativelor de evolutie (crestere, stabilitate, scadere) reprezinta ponderea intreprinderilor (care au ales alternativa respectiva) in volumul de activitate al sectorului.
Diferenta procentuala intre alternativele extreme (% crestere - % scadere) constituie soldul conjunctural, care exprima tendinta de evolutie a indicatorilor fata de perioada de referinta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.