Prin debutul pe piata bancara a Republicii Moldova, grupul Raiffeisen si-a extins prezenta in Europa Centrala si de Est, piata pe care o considera strategica si foarte dinamica, potrivit unui comunicat al bancii. "Pornind de la trendul pozitiv inregi

Prin debutul pe piata bancara a Republicii Moldova, grupul Raiffeisen si-a extins prezenta in Europa Centrala si de Est, piata pe care o considera strategica si foarte dinamica, potrivit unui comunicat al bancii. "Pornind de la trendul pozitiv inregistrat de Republica Moldova si de la interesul care exista din partea clientilor nostri, am considerat ca este un moment oportun sa deschidem o reprezentanta la Chisinau. In acest fel putem reprezenta interesele bancii, sa urmarim dezvoltarea pietei bancare din Republica Moldova si putem sa oferim informatii clientilor nostri", a spus presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen.

Europa Centrala si de Est, obiectiv strategic

Deschiderea reprezentantei de la Chisinau completeaza prezenta grupului austriac Raiffeisen in zona Europei Centrale si de Est, unde detine mai multe banci. In Romania, Raiffeisen International Bank Holding are o participatie de 99,44% din actiunile Raiffeisen Bank, numarul trei in sectorul bancar romanesc, cu o cota de piata de aproape 10%.
Activele Raiffeisen Bank Romania au crescut cu 38,5% in primele noua luni ale anului trecut, la 2,887 miliarde de euro.
Banca detine 216 subsidiare si are 5.000 de angajati. Raiffeisen este a doua banca straina ca marime in Rusia, iar in Ucraina Raiffeisen International a achizitionat recent cea mai mare banca, Aval, mentioneaza sursa citata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.