Provincia Castellon, fieful infractorilor romani. Autoritatile spaniole asista de mai multi ani la un spectacol de-a dreptul periculos. Bandele de romani stabilite in strainatate controleaza piata prostitutiei din regiune, precum si operatiunile de f

Provincia Castellon, fieful infractorilor romani. Autoritatile spaniole asista de mai multi ani la un spectacol de-a dreptul periculos. Bandele de romani stabilite in strainatate controleaza piata prostitutiei din regiune, precum si operatiunile de falsificare a cartilor de credit si furturile din locuinte, relateaza El Periodico Mediterraneo, in editia electronica. Romanii nu se dau inapoi insa nici de la traficul cu droguri.
Provincia spaniola Castellon a fost invadata, in ultimii ani, de proxenetii romani. Potrivit unor informatii ale Asociatiei Unite a Garzii Civile (AUGC) din Spania, si cetatenii spanioli comit un numar important de infractiuni, dar acestia nu sunt constituiti in grupuri organizate. Acelasi cotidian citat mai sus precizeaza ca retelele de infractori romani din provincia Castellon
s-au specializat in fapte legate de imigratia ilegala a compatriotilor lor. Ei sunt, de asemenea, lideri ai retelelor de prostitutie, majoritatea persoanelor exploatate fiind femei din Romania. Fraudele, in mod special cele comise prin falsificarea cartilor de credit, reprezinta un alt domeniu dominat de retelele de infractori romani. Imigrantii proveniti din Europa de Est mai sunt specializati in furturi din locuinte, existand insa o categorie distincta, formata din retelele de infractori care actioneaza noaptea, in timp ce proprietarii caselor in care patrund prin efractie dorm, mentioneaza AUGC. Specialistii Agentiei cred ca aceleasi bande sunt responsabile pentru furturile din si de bancomate, frecvente in anumite localitati din aceasta provincie. Existenta unui fenomen infractional dominat de bande specializate este caracterizat printr-o mobilitate crescuta a acestora, precum si prin utilizarea unor metode de operare sofisticate. Potrivit datelor AUGC aceste grupari folosesc metode din ce in ce mai violente si opun rezistenta crescuta fortelor de politie.

Traficul de droguri, la mare cautare

Zilele trecute, politistii spanioli au arestat opt traficanti de droguri, printre care un roman. In aceeasi operatiune, autoritatile au confiscat o arma automata de tip Kalasnikov si lansatoare de grenade de genul celor utilizate de KGB, serviciile secrete ale fostei URSS. Cei opt, precizeaza Mediafax, se aflau sub supravegherea agentilor din cadrul Unitatii pentru Droguri si Crima Organizata (Unidad de Drogas y Crimen Organizado - Udyco) din Costa del Sol inca din luna noiembrie a anului trecut. Atunci a fost identificata prezenta suspecta a acestora in zone rezidentiale din localitatile Estepona si Marbella, unde isi permiteau sa duca o viata luxoasa, desi nu munceau. Trei dintre persoanele arestate au fost surprinse in timp ce se pregateau sa descarce hasis dintr-o nava industriala, la Malaga, iar ceilalti cinci traficanti au fost retinuti de politie in Marbella. Unul dintre cei opt infractori a fost ranit de politistii care au deschis focul, in legitima aparare.
In locuinta uneia dintre persoanele arestate, politistii au gasit o arma de tip Kalasnikov, doua pistoale automate, trei amortizoare si munitie care poate perfora vestele antiglont.
Alte 12 persoane au fost arestate la Malaga, in urma unei operatiuni impotriva traficantilor de droguri, desfasurata in colaborare cu politia britanica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.