Prof. dr. Sorin Oprescu isi poate relua functia de director general al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). Acest lucru a fost recunoscut in cele din urma si de catre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. La jumatatea lunii decembrie

Prof. dr. Sorin Oprescu isi poate relua functia de director general al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). Acest lucru a fost recunoscut in cele din urma si de catre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. La jumatatea lunii decembrie a anului trecut, Nicolaescu anunta cu surle si trambite demiterea unui numar de 14 directori generali de spitale "ca urmare a faptului ca acestia nu au putut justifica o parte din cheltuielile facute de unitatile spitalicesti pe care le-au condus". Printre directorii generali demisi s-a aflat si prof. dr. Sorin Oprescu, care, la vremea respectiva, conducea SUUB si Spitalul Universitar de Urgenta Elias. Oprescu a contestat in instanta cele doua ordine de demitere, iar instanta i-a dat castig de cauza. Ministrul Nicolaescu, insa, a sperat ca isi va putea intimida adversarul, facand, timp de aproape o luna si jumatate, "schimbari peste schimbari" la conducerea interimara a celor doua spitale. Acesta a semnat si a anulat ordine, astfel ca, in numai o luna si jumatate, SUUB a avut doi directori generali interimari: Silviu Radulescu si Gheorghe Iana.
"Manevrele" lui Nicolaescu nu au dat rezultatele la care acesta spera. Prin urmare, ministrul Sanatatii a decis, ieri, sa cedeze, anuntand ca "retrage conducerea interimara de la SUUB". Astfel, Sorin Oprescu redevine director general al SUUB.
"Nu este un razboi intre mine si altcineva. De aceea, cred ca este mai bine sa retrag conducerea interimara de la SUUB si, cine doreste sa conduca, conform instantei, sa conduca", a afirmat, ieri, ministrul Nicolaescu.
Tot ieri, Sorin Oprescu a declarat ca astazi se va hotari la care dintre cele doua spitale va ramane director general: "Prioritar este SUUB, dar maine dimineata (n.r. astazi) dupa ce voi discuta si cu presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, voi lua hotararea finala incotro ma indrept: ori spre <>, ori spre SUUB, ori spre amandoua".
Pe de alta parte, directorul interimar al SUUB, Gheorghe Iana, a spus ca va renunta la aceasta functie numai dupa ce ministrul Nicolaescu va semna ordinul privind revocarea sa.
Ieri, la Sinaia, unde liderii PNL au discutat strategia parlamentara pentru sesiunea care incepe astazi, Eugen Nicolaescu a precizat ca "imediat ce va ajunge la Ministerul Sanatatii va semna respectivul ordin".

Tariceanu se amesteca si el in vorba

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca ''medicii trebuie sa se dedice numai profesiei'' si, de aceea, ''doctorii trebuie sa se delimiteze de managementul spitalului''. In acelasi timp, Tariceanu a afirmat ca medicii nu ar trebui sa fie si parlamentari. Pe de alta parte, acesta a spus ca ''Legea finantelor publice locale va stabili clar in ce masura comunitatea locala se va putea implica in finantarea unitatilor spitalicesti''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.