Politistii romani si olandezi au lansat, ieri, oficial proiectul "Matra 2004 - Lupta impotriva traficului de droguri", parteneriat care se va derula in urmatorii 2 ani si care are alocat un buget de 350.000 de euro. Directia Antidrog din Politia Roma
Politistii romani si olandezi au lansat, ieri, oficial proiectul "Matra 2004 - Lupta impotriva traficului de droguri", parteneriat care se va derula in urmatorii 2 ani si care are alocat un buget de 350.000 de euro. Directia Antidrog din Politia Romana, coordonata de comisarul-sef Sorin Oprea, si reprezentantul Unitatii de Cooperare Politieneasca Internationala din Olanda, Joop Siemers, spun ca aceasta colaborare va face mai eficienta lupta impotriva traficului transfrontalier. Printre obiectivele proiectului se numara, pe de o parte, acordarea de asistenta pentru infiintarea si dezvoltarea unui sistem de reactie rapida a structurilor specializate si dezvoltarea unor echipe operative comune, iar pe de alta parte, organizarea unor training-uri pentru personalul care va intra in componenta echipelor operative.
"Pornind de la premisa necesitatii unei pregatiri de specialitate, al carei suport va fi furnizat de catre expertii olandezi, proiectul urmareste constituirea unor task-force-uri alcatuite din politisti, politisti de frontiera, procurori si functionari vamali, care isi vor desfasura activitatea in zonele cu risc maxim pentru traficul de droguri", se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Romane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.