Actionarii Asigurarea Ceccar - Romas au hotarat, la 25 ianuarie, majorarea capitalului social al companiei cu 600.000 de euro si cooptarea in structura actionariatului a OTP Bank Romania, care va detine dupa incheierea operatiunii circa 11% din titlu
Actionarii Asigurarea Ceccar - Romas au hotarat, la 25 ianuarie, majorarea capitalului social al companiei cu 600.000 de euro si cooptarea in structura actionariatului a OTP Bank Romania, care va detine dupa incheierea operatiunii circa 11% din titlurile asiguratorului. In prezent, potrivit unui comunicat al Ceccar - Romas, actionarul majoritar al asiguratorului roman este compania OTP Garancia Biztosito, membra a grupului bancar OTP (Ungaria), care a achizitionat 95,8% din actiunile societatii la inceptul lunii octombrie 2005. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la doua milioane de euro, la care se adauga 50% din contravaloarea dividendelor cuvenite actionarilor anteriori pentru anul 2004, potrivit datelor acordului de preluare a pachetului majoritar de actiuni. Operatiunea a fost insotita de o infuzie de capital social de 3,7 milioane de euro, finalizata in luna decembrie 2005. In plus, obiectul de activitate al societatii a fost extins in vederea desfasurarii activitatii de asigurari de viata. In sedinta actionarilor din 25 ianuarie a fost stabilita si componenta noului Consiliu de Administratie (CA) al companiei.
Astfel, noul presedinte al CA este Otto Csurgó, consilier al directorului general OTP Garancia Biztosito, ceilalti membri fiind Mihaly Bacsfalvi, director general adjunct al OTP Garancia si membru in Consiliul de Administratie al OTP Bank Romania, Sandor Dogei, sef Departament OTP Garancia, Laszlo Diosi, director general adjunct al OTP Bank Romania, si Janos Komorowicz, director general adjunct al OTP Bank Romania. Conducerea executiva a companiei va fi asigurata de Istvan Lazar, director general al Asigurarea Ceccar - Romas si sef Departament Asigurari Patrimoniale si de Raspundere Civila in OTP Garancia. Asigurarea Ceccar - Romas SA si-a inceput activitatea in anul 1998. Societatea are peste 130 de angajati, 1.000 de agenti de vanzari si o retea teritoriala de peste 40 de sucursale si agentii.
Potrivit raportului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), compania a raportat in anul 2004 prime subscrise din asigurari directe de 7,14 milioane lei, rezultat care a plasat-o pe locul 29 in ierarhia societatilor de profil, cu o cota de 0,21%. La finele anului 2004, societatea a raportat un profit net de 480.000 lei.
Conform reprezentantului companiei, Asigurarea Ceccar - Romas estimeaza pentru 2005 venituri din prime de 10,3 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.