Proiectele de lege necesare aderarii Romaniei la UE, cele care vizeaza reforma in administratia publica, in sanatate si in justitie, precum si Statutul minoritatilor nationale sunt pe agenda deputatilor, la inceputul sesiunii parlamentare.
Dep
Proiectele de lege necesare aderarii Romaniei la UE, cele care vizeaza reforma in administratia publica, in sanatate si in justitie, precum si Statutul minoritatilor nationale sunt pe agenda deputatilor, la inceputul sesiunii parlamentare.
Deputatii au de analizat, incepand de astazi, o serie de proiecte de lege, aflate in procedura de urgenta, necesare pentru armonizarea legislatiei interne cu cea europeana.
Proiectele de lege privind Codul vamal, serviciile comunale de utilitati publice, serviciul de iluminat public, de salubrizare a localitatilor si ordonanta de modificare a legii referitoare la drepturile de autor sunt doar cateva dintre legile necesare pentru aderarea Romaniei la UE. Noul Cod civil, care a fost adoptat de Senat prin procedura tacita si care contine 1.900 de articole, precum si modificarea Codului Penal urmeaza sa fie analizate de catre deputatii din Comisia juridica si apoi de plenul Camerei.
Camera Deputatilor va trebui sa se pronunte si asupra proiectului de lege privind Statutul minoritatilor nationale, proiect sustinut de UDMR, care a generat criticile opozitiei, dar si ale reprezentantilor PC si ai PD.
In noua sesiune parlamentara, deputatii si senatorii vor trebui sa reexamineze un proiect de lege, pe care l-au votat in unanimitate la sfarsitul anului trecut, referitor la Statutul deputatilor si senatorilor. Acest proiect de lege, care contine o serie de privilegii pentru parlamentari, nu a fost promulgat de catre seful statului, fiind trimis la Parlament.
Totodata, sunt asteptate la Parlament proiecte de lege privind Codul Electoral, alegerea Parlamentului European si o noua lege de functionare a SRTVR si SRR. Acestea sunt doar in stadiul de proiect, unele dintre ele fiind anuntate drept obiective ale partidelor din coalitia majoritara. Guvernul a anuntat ca isi va asuma raspunderea in Parlament asupra pachetului de legi care vizeaza reforma in sanatate, iar PSD si-a anuntat deja intentia de a depune o motiune de cenzura, nemultumit de demersul Executivului, dar si de prevederile pachetului legislativ.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.