Mai mult de jumatate dintre cumparatorii de autoturisme de lux sunt din Bucuresti, restul vanzarilor fiind concentrate in sase judete - Cluj, Brasov, Constanta, Iasi, Mures si Sibiu, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Aut
Mai mult de jumatate dintre cumparatorii de autoturisme de lux sunt din Bucuresti, restul vanzarilor fiind concentrate in sase judete - Cluj, Brasov, Constanta, Iasi, Mures si Sibiu, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
Anul trecut, vanzarile din Clasa F au avansat cu peste 35%, ajungand la 253 de unitati, din care 136 distribuite in Capitala. Cu 91 de unitati vandute, BMW Seria 7 a acoperit mai mult de o treime (36%) din segmentul masinilor de lux.
Aproape jumatate dintre clientii acestui model (43 de unitati) s-au orientat catre dealerii din Bucuresti. Ceilalti cumparatori au apelat la punctele de vanzare din Constanta (noua unitati), Brasov (sapte unitati), Timisoara (sase unitati), Cluj (cinci unitati), Mures (patru unitati), Sibiu (trei unitati), respectiv Dolj si Iasi, unde a fost vanduta cate o masina.
Din cele 57 de unitati Audi A 8 comandate anul trecut, cele mai multe au fost vandute in Bucuresti (32 de unitati), Capitala fiind urmata de Valcea (patru unitati), Cluj si Constanta (cate trei unitati), Iasi si Vrancea (cate doua), Harghita si Suceava (cate una).
Cea mai mare parte dintre clientii modelului Mercedes Clasa S (75 de unitati comercializate anul trecut) au provenit tot din Bucuresti, unde au fost vandute 40 de masini, pe pozitiile urmatoare plasandu-se Timisoara (sapte unitati), Mures si Constanta (cate sase unitati), Iasi si Sibiu (cate trei unitati), Cluj si Dolj (cate doua unitati), respectiv Brasov (un singur autoturism). Sase cumparatori din Bucuresti au optat pentru Volkswagen Phaeton (14 unitati distribuite in 2005) fata de trei din Mures, doi din Timisoara si de cate unul din Cluj, Constanta si Iasi.
Toate masinile Maserati Quattroporte (noua) si Jaguar XJ (sase) au fost vandute in Bucuresti, alaturi de singurul Rolls Royce Phantom comercializat in 2005.
Vanzarile de autoturisme noi pe piata romaneasca au avansat anul trecut cu 48,5%, la 215.532 de unitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.