""Asta e nesimtire."" Asa ar fi catalogat liberalii, in spatele usilor inchise, initiativa democratilor de a propune, mai intai public, un calendar precis al fuziunii. Sedinta de luni seara a Aliantei D.A. a fost prilej de reprosuri reciproce.
""Asta e nesimtire."" Asa ar fi catalogat liberalii, in spatele usilor inchise, initiativa democratilor de a propune, mai intai public, un calendar precis al fuziunii. Sedinta de luni seara a Aliantei D.A. a fost prilej de reprosuri reciproce.


Luati ca din oala de democrati pe subiectul fuziunii, liberalii s-au dus marti seara la sedinta CNC a Aliantei pusi pe cearta. Tariceanu, flancat de cei mai aprigi opozanti ai ideii de fuziune, vicepresedintele Puiu Hasotti si liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, le-a batut obrazul partenerilor de alianta. Nemultumirile liberalilor: faptul ca au fost pusi in fata unui calendar neagreat inca in Alianta si ca democratii au sustinut afilierea noii formatiuni la Partidul Popular European. ""Noi suntem membri deplini in Internationala Liberala, iar eu sunt vicepresedinte. Dar voi pe unde mai sunteti?"", i-ar fi intrebat ironic Tariceanu pe democrati, spun surse liberale. Tariceanu le-ar fi reprosat aliatilor ca a fost trimis la plimbare cand a facut propuneri de fuziune. ""Ba voi ati facut asta!"", au reclamat si democratii un tratament asemanator. In spatele usilor inchise, liberalii i-ar fi acuzat de ""nesimtire"" pe democrati si le-ar fi amintit ca ""stau pe la usa popularilor europeni"".
AMENINTARE. Argumentul democratilor ca fuziunea trebuie facuta pentru ca altfel actuala Alianta nu va mai castiga alegerile s-a lovit de amenintarea ca, daca proiectul va fi fortat, PNL se va rupe. ""PNL se va reinfiinta cu 80% din actualii membri"", ar fi spus Orban, sustin surse din Alianta. Vicepresedintele PD Cezar Preda sustine insa ca discutia in Alianta nu s-a purtat cu injurii, ci cu ""calm si responsabilitate"". Surse din PD recunosc insa ca liberalul Orban ar fi declarat ca se simte ""cu pistolul la tampla"", iar Puiu Hasotti a taxat gestul democratilor ca ""inelegant"" si ""incorect"". La capitolul argumente, liberalii au invocat acordul din Alianta prin care problema fuziunii ar fi trebuit rediscutata la centru, abia dupa ce vor fi consultate filialele teritoriale ale celor doua partide. Aliatii au ramas la aceasta hotarare, astfel ca, la finalul sedintei, vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a anuntat ca s-a stabilit sa fie consultate organizatiile din teritoriu, iar in decurs de o luna si jumatate sa fie prezentate concluziile acestor consultari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.