Si Radu Capalneanu a castigat procesul cu Eugen Nicolaescu. Intr-o lume normala, ar trebui ca Ministerul Sanatatii, apostrofat public de seful statului, sa retraga deciziile de demitere emise in decembrie 2005. Fostul director al Institutului In

Si Radu Capalneanu a castigat procesul cu Eugen Nicolaescu. Intr-o lume normala, ar trebui ca Ministerul Sanatatii, apostrofat public de seful statului, sa retraga deciziile de demitere emise in decembrie 2005.

Fostul director al Institutului Inimii ""Niculae Stancioiu"" din Cluj-Napoca, cardiologul Radu Capalneanu, a declarat ieri, pentru Jurnalul National, ca Eugen Nicolaescu trebuie sa renunte la batalia cu Sorin Oprescu.
SIMILITUDINE. El insusi contestatar in instanta, la Curtea de Apel Cluj, inca din decembrie 2005, al ordinului de demitere dat de ministrul Nicolaescu, Capalneanu acuza prejudiciile aduse imaginii institutiei si imaginii persoanei. ""M-a sunat si pe mine avocatul si mi-a spus ca am castigat. Nu cunosc textul exact al hotararii, dar acesta suspenda ordinul ministrului. Bine, ministerul poate ataca decizia, dar, daca nu face cu mine cum a facut si cu Oprescu initial, sa dea un ordin si un alt ordin, atunci trebuie ca demiterea sa fie retrasa, precum si numirea noului director al institutului"", a spus eminentul chirurg. Acesta ne-a mai precizat ca, in cazul spitalelor unde s-au gasit nereguli, probabil ca se vor intocmi dosare penale, dar ca atat actiunea intentata de medicul Oprescu, cat si cea intentata de el s-au facut pentru ilegalitatea ordinelor de demitere. Capalneanu a accentuat ca din povestea aceasta a iesit un adevarat circ si ca, in ceea ce priveste procesul deschis de el, nu crede ca ministerul ""se va lasa"".
NEMOTIVAT. ""Pentru mine nu-i nici un necaz ca nu mai sunt director, dar m-a deranjat ca s-a zis despre institutie ca ar fi neperformanta si m-a deranjat modalitatea de demitere. Lucrezi 11 ani aici si pe urma te arunca asa la gunoi fara explicatii. Pentru asta as astepta eu niste scuze de la ministru. A denigrat institutia. A zis ca este vorba de incompetenta, de atitudini feudale si s-au mai vehiculat si alte calificative impardonabile. Sunt acuzatii foarte grave"", a declarat Radu Capalneanu, care precizeaza ca nu i s-au prezentat nici pana astazi motivele demiterii si ca acestea nu puteau avea nimic de-a face cu performanta conducerii institutului atat timp cat in noiembrie anul trecut nu mai exista nici o datorie.
Eugen Nicolaescu a declarat marti, la Sinaia, ca a decis sa retraga conducerea interimara pe care a numit-o la Spitalul Universitar, Sorin Oprescu recapatand astfel functia de director, pana cand instanta se va pronunta pe fond. Ministrul Sanatatii a precizat ca nu s-a razgandit in privinta demiterii lui Oprescu, pentru ca, din punctul sau de vedere, decizia instantei este neclara. ""Instanta a spus ca ordinele se suspenda pe procedura si nu a zis ca sunt legale sau ilegale"", a motivat Nicolaescu.

ELIAS


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.