Contribuabilii din Romania au posibilitatea sa sponsorizeze, cu pana la doi la suta din impozitul pe veniturile din salarii obtinute in anul 2005, entitatile nonprofit, informeaza un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Intrucat i
Contribuabilii din Romania au posibilitatea sa sponsorizeze, cu pana la doi la suta din impozitul pe veniturile din salarii obtinute in anul 2005, entitatile nonprofit, informeaza un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Intrucat impozitul pe salarii este un impozit final, contribuabilii - persoane fizice nu mai declara veniturile din salarii sau asimilate salariilor obtinute in anul 2005, indiferent de perioada desfasurarii activitatii si de numarul angajatorilor la care au lucrat. Contribuabilii care doresc sa sponsorizeze o entitate nonprofit pot solicita, dupa data de 28 februarie 2006, data-limita de depunere a fiselor fiscale de catre platitorii de venituri din salarii la organul fiscal, un exemplar al fisei fiscale pe anul 2005. Pentru sponsorizarea unei entitati nonprofit, contribuabilii vor depune o copie a fisei fiscale, impreuna cu formularul 230 - Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la doi la suta din impozitul anual, al carei model si continut au fost aprobate prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 2017/2006. Cererea va fi depusa la organul fiscal de domiciliu, pana la data-limita de depunere a declaratiilor de venit, respectiv pana la data de 15 mai 2006. Contribuabilii care obtin alte venituri decat cele din salarii, pentru care exista obligatia declararii in anul 2006 si care doresc, in acelasi timp, sa sponsorizeze o entitate nonprofit, vor completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2005, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III. Formularele pot fi depuse personal la organul fiscal de domiciliu sau prin posta, prin scrisoare recomandata, recipisa obtinuta de la oficiul postal reprezentand dovada depunerii declaratiei/cererii in termenul legal prevazut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.