Bucurestiul a urcat 14 locuri, pe pozitia 95, in cel mai recent clasament al oraselor lumii realizat de Economist Inteligent Unit (EIU) in functie de costurile de trai, informeaza Mediafax. Studiul realizat de EIU este bianual si compara costurile in
Bucurestiul a urcat 14 locuri, pe pozitia 95, in cel mai recent clasament al oraselor lumii realizat de Economist Inteligent Unit (EIU) in functie de costurile de trai, informeaza Mediafax. Studiul realizat de EIU este bianual si compara costurile in dolari la produsele si serviciile reprezentative, in peste 130 de orase din toata lumea. Punctajul este calculat in functie de costurile de trai din New York, la care sunt raportate celelalte orase. Bucurestiul a devenit mai scump decat capitala Bulgariei, Sofia, care a coborat de pe locul 104 pe 110. In editia anterioara a studiului, capitala Romaniei a ocupat locul 109, in urma Sofiei. Costurile din Bucuresti sunt in continuare mai mici decat cele din Budapesta - locul 77, si Varsovia - pozitia 63. Analistii EIU apreciaza ca economiile in tranzitie au inregistrat cresteri ale costurilor de trai, unele fiind incurajate de intrarea in Uniunea Europeana sau de inceperea negocierilor de aderare. Astfel, Belgrad - locul 107, Kiev - locul 82, Praga - 58 si Istanbul - 48, au inregistrat o crestere a costurilor de trai cu peste 5% fata de anul precedent. Aceeasi situatie a fost consemnata in Bucuresti si Varsovia. Schimbari importante au avut loc la varful clasamentului, unde Oslo a depasit capitala Japoniei, Tokyo, care a pierdut primul loc dupa 14 ani. Oslo a ocupat in topul anterior pozitia a treia. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.