Rezilierea contractelor de concesiune din Delta Dunarii si inflorirea braconajului incep sa provoace opinii contradictorii intre oamenii puterii.
Ingrijorat ca la nici doua saptamani de la rezilierea primelor contracte Delta este intesata de
Rezilierea contractelor de concesiune din Delta Dunarii si inflorirea braconajului incep sa provoace opinii contradictorii intre oamenii puterii.
Ingrijorat ca la nici doua saptamani de la rezilierea primelor contracte Delta este intesata de braconieri care pescuiesc cu plase monofilament la copca, prefectul de Tulcea, Chirica Lefter, se intreaba daca nu cumva s-a facut o greseala prin indepartarea concesionarilor.
In acest moment, desi 99% din suprafata Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii este inghetata, braconierii si-au facut aparitia in foarte multe locuri, iar pescuitul la copca este in floare. Informat despre situatie, prefectul Lefter a discutat subiectul in Comitetul Operativ-Consultativ, unde a spus ca, in lipsa concesionarilor care asigurau paza resursei piscicole, pescarii distrug Delta Dunarii.
Prefectul a afirmat ca problema braconajului este extrem de grava si ca statul nu va rezolva aceasta problema si nici cea a investitiilor facute in Rezervatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.