Autoritatile romane vor sprijini accelerarea actiunilor pentru preluarea cat mai rapida a Bancii Comerciale Romane (BCR) de catre Erste Bank, a afirmat, luni, la Viena, premierul Calin Popescu Tariceanu, in cadrul intalnirii cu directorul general al
Autoritatile romane vor sprijini accelerarea actiunilor pentru preluarea cat mai rapida a Bancii Comerciale Romane (BCR) de catre Erste Bank, a afirmat, luni, la Viena, premierul Calin Popescu Tariceanu, in cadrul intalnirii cu directorul general al bancii austriece, Andreas Treichl.
Seful Executivului a mai afirmat, in timpul intrevederii, ca economia romaneasca ofera Erste Bank oportunitati de afaceri, cum ar fi cofinantarea proiectelor derulate din fonduri europene si sustinerea agentilor economici romani care vor sa se extinda in regiune. Tariceanu s-a aflat luni la Viena, intr-o vizita oficiala, pentru a promova cauza aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, in conditiile in care Austria detine presedintia Consiliului European al UE. Programul premierului a inclus intalniri cu lideri politici, precum si cu reprezentanti ai unor mari companii din Austria care au investit in Romania. Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat, recent, ca in contractul pentru vanzarea BCR nu este prevazut termenul clar pentru transferul actiunilor, dar Erste Bank va achita suma angajata in trei-sase luni de la semnare. Contractul prin care Erste Bank va prelua 61,88% din actiunile BCR, in schimbul a 3,75 miliarde de euro, a fost semnat pe 21 decembrie anul trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.