Parlamentul de la Haga al luat ieri in discutie ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.
Discutiile se anuntau extrem de dure, relateaza BBC, in conditiile in care gruparea crestin-democrata, majoritara
Parlamentul de la Haga al luat ieri in discutie ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.
Discutiile se anuntau extrem de dure, relateaza BBC, in conditiile in care gruparea crestin-democrata, majoritara in coalitia de guvernamant, a anuntat oficial ca va vota impotriva aderarii Romaniei in 2007. Exista chiar temeri ca Olanda ar putea deveni prima tara membra care sa nu ratifice Tratatul de aderare. CORUPTIA. Crestin-democratii sunt de parere ca Romania nu indeplineste toate criteriile de aderare si ca ar trebui sa faca eforturi mult mai mari pentru a deveni membra a Uniunii. Abia la vara, cred ei, s-ar putea rediscuta ratificarea Tratatului. Parlamentarii sunt de parere ca Romania este, in continuare, corupta. Ei reiau o idee mai veche, conform careia este mai ieftin sa angajezi un judecator decat un avocat.
""Pe scurt: tara este in continuare corupta, desi sunt si cativa oameni bine intentionati. S-au facut niste pasi inainte, dar insuficienti pentru a primi Romania acum in UE"", afirma un crestin-democrat olandez. ""S-au facut niste pasi inainte, dar insuficienti pentru a primi acum Romania in UE"", se arata intr-un raport recent. ""Daca celelalte partide parlamentare nu sustin propunerea noastra de a amana ratificarea pana in luna iunie, atunci vom respinge documentul"", a declarat purtatorul de cuvant al crestin-democratilor, Jan van Dijk. Conform parlamentarului, partidul sau va preciza in mod clar ca votul e doar impotriva Romaniei, nu si a Bulgariei, care devine ""o victima a Romaniei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.