Societatea UREX Rovinari va fi scoasa din nou la vanzare in luna februarie la pretul de 7,5 milioane de lei noi, a declarat reprezentantul administratorului judiciar, Mariana Somnea. Aceasta a afirmat ca pretul cerut acum pe uzina este acelasi cu cel
Societatea UREX Rovinari va fi scoasa din nou la vanzare in luna februarie la pretul de 7,5 milioane de lei noi, a declarat reprezentantul administratorului judiciar, Mariana Somnea. Aceasta a afirmat ca pretul cerut acum pe uzina este acelasi cu cel obtinut la sfarsitul verii trecute, cand o firma din Targu-Jiu oferise suma respectiva. Tranzactia nu s-a mai incheiat insa atunci pentru ca Ministerul Finantelor a considerat la vremea respectiva pretul prea mic, statul avand de recuperat de la UREX datorii de 70 de milioane de lei noi.
Statul a solicitat initial un pret de 30 de milioane de lei noi, echivalentul patrimoniului uzinei, societatea fiind scoasa la licitatie de noua ori, dupa cate trei etape pretul reducandu-se cu cate 7,5 milioane. Mariana Somnea a mentionat ca nimeni nu s-a prezentat la licitatiile anterioare, aceasta declarandu-se convinsa ca firmele interesate de preluarea UREX asteapta ca pretul de incepere a licitatiei sa scada pana la nivelul actual.
UREX Rovinari a fost administrata pana in 2004 de omul de afaceri brasovean Alexandru Crisan, acuzat ca a devalizat uzina, acesta fiind, in momentul de fata, arestat preventiv intr-un dosar de coruptie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.