Cel mai cunoscut luptator pentru deconspirarea fostilor securisti, Constantin Ticu Dumitrescu, pune conditii pentru a prelua sefia CNSAS. Taranistul, propus de PNL pentru a prelua presedintia urmatorului Colegiu al Consiliului National pentru Studier
Cel mai cunoscut luptator pentru deconspirarea fostilor securisti, Constantin Ticu Dumitrescu, pune conditii pentru a prelua sefia CNSAS. Taranistul, propus de PNL pentru a prelua presedintia urmatorului Colegiu al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, a dat de inteles ca raspunsul sau va depinde de aprobarea modificarii Legii de organizare si functionare a CNSAS.
"N-am dat inca un raspuns, pentru ca nu asta are importanta, ci conditiile pe care le-as avea de a imbunatati aceasta activitate", a spus, ieri, Ticu Dumitrescu, in cadrul unei emisiuni radiofonice. El a subliniat ca se pronunta "categoric" pentru schimbarea Legii CNSAS, in special in ceea ce priveste accesul la dosare.
Ticu Dumitrescu a amintit ca, in 2003, premierul Adrian Nastase i-a propus preluarea sefiei CNSAS, insa a conditionat acest lucru de modificarea legii, fapt care nu s-a intamplat. "Ceream atunci cheile si modificarea legii. Datele problemei sunt oarecum altele acum. Si normal ar trebui ca raspunsul meu sa fie afirmativ. Insa mai exista o serie intreaga de lucruri la care ma mai gandesc si voi da un raspuns saptamana viitoare", a mai spus el, adaugand ca a investit in crearea CNSAS "si timp, si sperante multe".
Ticu Dumitrescu va fi propus in aceasta functie de PNL si ar putea beneficia si de sprijinul PD, in conditiile in care mandatul actualilor membri ai Colegiului CNSAS expira pe 8 martie anul acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.