Companiile spaniole din mai multe domenii, printre care infrastructura, mediu, constructii, reciclarea deseurilor, sunt foarte interesate sa investeasca in Romania sau unele dintre cele care au deja filiale in tara noastra sa se extinda si in alte do
Companiile spaniole din mai multe domenii, printre care infrastructura, mediu, constructii, reciclarea deseurilor, sunt foarte interesate sa investeasca in Romania sau unele dintre cele care au deja filiale in tara noastra sa se extinda si in alte domenii in care autoritatile de la Bucuresti si-au manifestat dorinta de parteneriate. Potrivit ambasadorului Spaniei la Bucuresti, Excelenta Sa, Juan Pablo Garcia Berdoy y Cerezo, firmele spaniole manifesta un interes deosebit pentru Romania, avand in vedere perspectivele de afaceri pe care le ofera, dupa ce in anul 2005, schimburile comerciale dintre cele doua tari au depasit volumul record de un miliard de euro. Conform datelor Registrului Comertului, in tara noastra exista peste 1.200 de firme cu capital integral spaniol sau mixt, printre cele mai cunoscute numarandu-se Campofrio, Fadesa, Plasticos Tatay si Corona.
Avand in vedere aceasta cifra, Spania ocupa locul 16 in topul investitiilor straine si locul 10 in cel al investitiilor europene. "Dintre acestea, 30 la suta reprezinta investitii in firme ce provin din domeniul serviciilor, iar restul din firme de constructii, combinate chimice si agricultura", a declarat la randul sau Rosa Maria Sanchez Yebra Alonso, director al Biroului economic si comercial al Ambasadei Spaniei la Bucuresti, in cadrul unei conferinte de presa.
Potrivit reprezentantului diplomatic al Guvernului spaniol la Bucuresti, ambasadorul Bardoy y Cerezo, "in urmatorii ani investitiile spaniole vor creste semnificativ, iar banii vor fi directionati in domenii de interes pentru Romania, catre infrastructura urbana si proiecte de mediu". De asemenea, potrivit reprezentantilor spanioli, vor exista investitii considerabile in reabilitarea strazilor, rutelor de tramvai, tratarea apelor reziduale, controlul circulatiei, gestionarea parcurilor, dotarea cu instalatii si echipamente de semnalizare etc.
Investitiile spaniole si proiectele concrete in care sunt dispuse sa se implice autoritatile spaniole vor fi discutate saptamana viitoare in cadrul unor dezbateri pe care le va avea la Bucuresti Esperanza Aguirre, presedinta Guvernului regional Madrid, fost ministru si presedinte al Senatului, care se va intalni cu primarul general Adriean Videanu, cu ministrul pentru Lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, ministrul de stat pentru Coordonarea activitatilor economice, si reprezentanti ai celor mai importante companii spaniole.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.