Fostul suveran al Romaniei, Mihai I, va primi muntele Sorica din Azuga, pe care l-a revendicat, informeaza Rompres. Primarul orasului Azuga, Adrian Purcaru, a declarat ca a avut o intrevedere cu Regele Mihai I, la Palatul Elisabeta, la sfarsitul anul
Fostul suveran al Romaniei, Mihai I, va primi muntele Sorica din Azuga, pe care l-a revendicat, informeaza Rompres. Primarul orasului Azuga, Adrian Purcaru, a declarat ca a avut o intrevedere cu Regele Mihai I, la Palatul Elisabeta, la sfarsitul anului trecut, pentru a discuta pe tema suprafetelor de teren revendicate in Azuga. Printre cele aproape 12.000 ha de padure revendicate de Casa Regala pe Valea Prahovei se numara si muntele Sorica. Pe acest munte se afla insa amplasate cele mai importante obiective turistice din Azuga: partiile Cazacu si Sorica. Adrian Purcaru a precizat ca Regele Mihai I a fost de acord cu propunerea ca partiile de schi sa ramana in proprietatea administratiei locale, iar pe viitor, pentru celelalte proiecte legate de extinderea domeniul schiabil, se va colabora cu reprezentantii Casei Regale. Primarul orasului Azuga a mai declarat ca Regele Mihai I a inteles ca localitatea nu poate trai decat din turism si de aceea a fost de acord ca partiile de schi sa ramana ale orasului. Dosarul de retrocedare a muntelui Sorica a ajuns la Comisia Judeteana de Fond Funciar, de unde se asteapta decizia finala de avizare. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.