De parca am fi rezolvat toate problemele Bucurestiului, edilii se gandesc la infrumusetarea orasului. N-avem strazi asfaltate, n-am demarat nici un proiect pentru a fluidiza circulatia, dar avem idei. Mai nou, primarului general, Adriean Videanu
De parca am fi rezolvat toate problemele Bucurestiului, edilii se gandesc la infrumusetarea orasului. N-avem strazi asfaltate, n-am demarat nici un proiect pentru a fluidiza circulatia, dar avem idei.

Mai nou, primarului general, Adriean Videanu (foto), nu-i mai plac corcodusii de pe marginea marilor bulevarde. Si ce putem face? Ii inlocuim. Cu ce? Nu stim deocamdata, dar meditam. Nu este o gluma cum ar parea la prima vedere, ci un proiect al Primariei Capitalei. Investitia se ridica la 10 milioane de euro, banii fiind folositi pentru infrumusetarea orasului.
Primele investitii au fost programate pentru zona din jurul sediului Primariei Capitalei, respectiv bulevardele Regina Elisabeta si Mihail Kogalniceanu.
ALTI BANI. Cele doua artere de circulatie se afla in administrarea si intretinerea firmei Eurovia Construct SA, condusa de Cornelia Cazacu, senator PD. Contractul a fost incheiat pe cinci ani, iar Eurovia avea responsabilitatea sa repare, atunci cand este cazul, cele doua bulevarde. Asta teoretic. Practic. Videanu a declarat ca pentru cele doua artere vor fi alocate alte fonduri atat pentru refacerea carosabilului si a trotuarelor, cat mai ales pentru schimbarea ambientului.
""Proiectul Elisabeta - Kogalniceanu este un proiect-pilot de regenerare stradala a Bucurestiului. Asfaltam, inlocuim borduri, dar schimbam zona si din punct de vedere peisagistic. Nu ne mai permitem sa avem plantati corcodusi pe marginea bulevardelor"", a spus Videanu. Intrebat cu ce vrea sa-i inlocuiasca corcodusii din oras, edilul-sef a spus ca va apela de data asta la specialisti.
""Nu stiu exact cu ce vom inlocui corcodusii. Nu ma pricep, dar exista specialisti care se vor pronunta."" Speram totusi ca specialistii sa nu prefere palmierii sau bonsaii. (Monica C. Andrei)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.