Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va disponibiliza, in lunile martie si aprilie, 2300 de angajati. Gheorghe Aron, directorul general al regiei, ne-a declarat ieri, la sedinta CGMB, ca restructurarea posturilor se va face in functie de o an
Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va disponibiliza, in lunile martie si aprilie, 2300 de angajati. Gheorghe Aron, directorul general al regiei, ne-a declarat ieri, la sedinta CGMB, ca restructurarea posturilor se va face in functie de o analiza economica referitoare la cresterea productivitatii muncii, actiunea fiind pregatita sa se desfasoare in colaborare cu sindicatele. "Disponibilizarea personalului se va derula intr-o perioada de doua luni - martie si aprilie -, si se va face din aproape toate sectoarele de activitate ale regiei - de executie, intretinere sau indirect productivi", ne-a precizat Aron. Cei care nu vor fi afectati de acest program sunt conducatorii mijloacelor de transport in comun. Platile compensatorii care urmeaza sa fie acordate salariatilor disponibilizati vor fi in suma totala de 45,474 milioane RON (454,74 miliarde lei vechi). In functie de vechime, fiecare salariat al carui post se desfiinteaza va primi plati compensatorii pentru 20-24 de luni. In conformitate cu prevederile Codului Muncii si Contractului colectiv de munca al RATB 2004-2006, persoanele disponibilizate vor beneficia si de o compensatie echivalenta cu un salariu de baza negociat.
RATB are in prezent 14.033 salariati, salariul mediu net fiind de 898 RON.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.