Guvernul si Fondul Monetar International (FMI) au o viziune comuna in privinta obiectivelor pe care Romania trebuie sa le atinga - continuarea procesului dezinflationist, controlul deficitului de cont curent si cresterea economica sustenabila, conf
Guvernul si Fondul Monetar International (FMI) au o viziune comuna in privinta obiectivelor pe care Romania trebuie sa le atinga - continuarea procesului dezinflationist, controlul deficitului de cont curent si cresterea economica sustenabila, conform unui comunicat al Executivului.

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit ieri cu o delegatie a FMI condusa de negociatorul Sef pentru Romania, Emmanuel Van der Mensbrugghe, intrevedere care se inscrie in consultarile anuale derulate de Fond cu fiecare dintre tarile membre.
OPINIE. Tariceanu a salutat misiunea FMI, considerand ca aceasta va contribui la o mai buna intelegere reciproca a problematicilor macroeconomice ale Romaniei. Insa a reiterat dorinta Cabinetului de a mentine politica de disciplina bugetara, fara a recurge la modificari fiscale, asa cum e prevazut in bugetul pentru 2006, avand ca obiectiv un deficit bugetar de 0,5% din PIB. Aceasta este prima intalnire a lui Tariceanu cu reprezentantii FMI dupa ce la sfarsitul lui octombrie 2005, negocierile pentru continuarea acordului cu Fondul au esuat. Discutiile privind evaluarea anuala au inceput miercuri, 25 ianuarie si se vor incheia la 6 februarie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.